Aantal personen: 4
4 moten zalm á 150 gr
zout, peper
gemengde Griekse of Provençaalse kruiden
olijfolie
12 groene asperges
witte wijnazijn
tomatenpesto
1 krop donkere friséesla
50 gr waterkers
tuinkers
2 limoenen
350 gr Parijse worteltjes
450 gr krielaardappeltjes
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
verse rozemarijn
Wrijf de zalmmoten in met zout en peper, bestrijk
één kant met olie, bestrooi die dik met kruiden
en grilleer of rooster deze kanten 3 minuten.
Vet dan de tweede kant in, bestrooi ze met de kruiden en
grilleer ze.
Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af, kook ze
10-15 minuten en laat ze uitlekken.
Roer een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels
wijnazijn en 1 eetlepel pestosaus en breng op smaak met zout
en peper.
Vermeng de sla met de waterkersblaadjes, veel tuinkers en de
in achten gesneden limoenen en verdeel dit met de asperges
over 4 borden.
Druppel de dressing erover en leg de zalmmoten erop.
Serveer het gerecht met een 20 minuten in olijfolie met
rozemarijn gestoofd mengsel van de schoongemaakte Parijse
worteltjes, aardappeltjes, sjalotjes en teentjes knoflook.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |